Search Engine Optimization SEO İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

LİNK LOJİSTİK Link Lojistik Hizmetleri A Ş.
October 21, 2024
Kurumsal Tanıtım Sitesi Kurumsal Web Sitesi Yaptırmak Kurumsal Web Tasarım
October 21, 2024
LİNK LOJİSTİK Link Lojistik Hizmetleri A Ş.
October 21, 2024
Kurumsal Tanıtım Sitesi Kurumsal Web Sitesi Yaptırmak Kurumsal Web Tasarım
October 21, 2024

seo_linkk

İçeriğinizi yazarken anahtar kelimeden ziyade kullanıcıya odaklanmak size yarar sağlayacaktır. Zira, anahtar kelimeye odaklandığınızda sürekli olarak herhangi bir yerde o kelimeyi kullanmak için kendinizi zorlayacaksınız ve bunun sonucunda içi boş cümleler çıkacaktır. Kullanıcıya odaklandığınız takdirde, anahtar kelimelerin de kendiliğinden cümlelerini bulduğunu göreceksiniz. Anahtar kelime analizinin başında hangi kelimelerde sıralamanızı iyileştirmek istediğiniz üzerine beyin fırtınası yapmalısınız. Google algoritmasında 100’lerce sıralama faktörü olsa da, her biri için uzmanlığa gerek yoktur.

Diğer özellikler arasında mobil kullanılabilirliğinizi, sitemap.xml dosyasınızı, yapılandırılmış veri hatalarınızı ve giden/dahili bağlantıları bulundurmaktadır. Giden bağlantıları kullanmak, web sitemizin konusunun Google’a alaka düzeyi sinyali vermektedir. Alakalı, kaliteli ve yetkili kaynaklara bağlandığınızdan emin olmalısınız.

WordPress ve SEO

SEM’de arama motorlarından ziyaretçi çekmek için ödeme yaparken, SEO’da her hangi bir ödeme yapılmaz. SEO çalışmaları genel olarak site içi SEO ve site dışı SEO olmak üzere ikiye ayrılır. Site içi SEO, web sitenizin tasarımı ve yazılımı yanında özellikle halihazırda sahip olduğu içerikler üzerinde yapılan kapsamlı çalışmaları kapsar. Eğer e-ticaret siteniz mobil uyumlu değilse arama motorlarında hiç şansınız yok demektir ve pek tabii kullanıcı tarafında da. Bu tekniklerden ilki site içini arama botlarına uygun hale getirmektir.

İşletme profili müşterileri işletmenize yönlendirmeye yardımcı olacaktır. Başarılı olmak için gereken yerel seo anahtar kelimelerin kullanıldığından emin olmanız gerekir. Ne kadar çok liste oluşturursanız iş hacminizin arttırmak için o kadar çok olanağınız olur. Bu çok akıllı araç, web sitenizi tarayıp site haritanızı güncelleyerek arama motorunda otomatik olarak indekslenmesini sağlar. Ekibinizden biri gibi çalışan Web Optimizer sizi kesinti, güvenlik gibi teknik sorunlara karşı zamanında uyarırken rakiplerle ilgili gelişmelerden de haberdar eder.

Google Search Console Entegrasyonu

  • Pizza anahtar kelimesinde yer alan arama sonuçlar sayfası görseli aşağıdaki gibidir.
  • Bir işletmenin pazarlama stratejisinin maliyet etkin bir bileşeni olabilir çünkü genellikle ödenen reklam kampanyalarından daha sürdürülebilir ve daha uzun vadeli sonuçlar sunar.
  • Neyse ki, söz konusu tekniklerin çalışmadığı ve bazılarının web sitenizin ceza almasını sebep olacağı 2019 yılındayız.
  • Asıl hedef, siteyi ziyaret eden kullanıcılara kaliteli bir deneyim yaşatmak adına yazılım ve biçimde düzenlemeler yapmaktır.
  • Googlebot, her gün milyarlarca web sayfasını yeni ve güncellenmiş içerik aramak için tarar (arama yapar) ve bu sayfalardan bazılarını dizinine ekler.

Google’nin istediği site hızı kriteri ise sayfalarınızın 1 saniyeden daha kısa sürede açılmasıdır. Anahtar kelime araştırması, izleyeceğiniz  SEO stratejisinin temelini oluşturur. Hedef pazarınızın düşüncelerini, çekincelerini ve isteklerini çözmenize yardımcı olur. Bunun nedeni, potansiyel ziyaretçilerin ne aradığı ve kullandıkları sözcük ve ifadelerin tümü hakkında size büyük bir fikir vermesidir. Görsellerinizin arama motoru botlarına tanıtıldığı etikettir. Yani, sitenizi tarayan botların kullandığınız görsellerde neyin yer aldığını anlamasına yardımcı olmak için kullanılır.

Arama motoru optimizasyonu analizi, web sitenizi denetler ve sonuç sayfalarında üst sıralarda yer almasına olanak tanır. Ziyaretçi verilerine ulaşmayı kolaylaştırmak ve rakiplerin stratejilerini analiz etmek için raporlama sisteminden yararlanılır. Web siteleri hakkında pek çok değerli veri sağlayan bu stratejii, performans iyileştirme çalışmalarına önemli ölçüde katkı sağlar. Site içi arama motoru performans analizi, web sitenizde yer alan içeriklerin denetiminden sorumludur.

Yerel SEO’da sonuçlar 6 ila 12 ay arası gibi bir süreyi kapsayabilir. Robots.txt’nin kullanmanın en önemli faydalarından birisi de crawl bütçenizi optimize etmenize katkı sağlar. Robots.txt dosyanızı kullanarak örünceklerin sizin için önemli olmayan sayfaları ziyaret etmesini engelleyebilirsiniz. Böylece hem kaynaklarınızı daha iyi kullanabilirsiniz hem de örümceklerin önem verdiğiniz sayfaları daha rahat taramalarını sağlayabilirsiniz. Eğer sayfalarınız mobil cihazlar için optimize edilmemişte muhtemelen hemen çıkma oranlarınız ortalamanın ya da potansiyelinizin üzerinde olacaktır. Bu durumda doğrudan sayfa / oturum sayılarınızın ve dönüşüm oranlarınızın düşmesine sebep olacaktır.

E-Ticaret sitelerini tasarlarken bir takım CSS, image, JS gibi dosyalar kullanılmaktadır. Bu da sayfa boyutunu, kaynak tüketimini ve yüklenme süresini arttıracak, web sitesinin yavaş açılmasına sebep olacaktır. E-ticaret sitenizin Yandex arama sonuçlarında nasıl yer aldığınızı ve istatistikleri izlemek için yandex.webmaster doğrulama işlemini admin panelinizden tek adımda yapabilirsiniz. 301 yönlendirme, geçici olarak yapacağınız link taşıma çalışmalarında sorunsuz bir geçiş işlemi için Google’nin önerdiği bir işlemdir.

  • Site haritanızı görüntülemek için kök domaininizin sonuna sitemap.xml ekleyin (/sitemap.xml).
  • İstanbul haricinde Türkiye’nin bir çok farklı noktasında anlaşmalı web tasarım ofisleri bulunmaktadır.
  • Örneğin, bu blog yazımızda anahtar kelimemiz varyasyonlu kullanılmıştır.
  • SEM için bütçe, sektöre, hedeflenen anahtar kelimelere ve reklamverenin hedeflerine bağlı olarak değişebilir.
  • Dünyanın en büyük arama motoru olan Google, Bing ve Yahoo gibi tüm büyük arama motorları için internetin “kütüphane görevlileri” denebilir.

Google bu konuda kullanıcı deneyimini geliştirmeye yönelik adımlar attı. Öncesinde masaüstü ve mobil sıralamaları sitenin masaüstü performansına göre değerlendirirken. Yakın zamanda mobile first indexing, yani mobil öncelikli indexleme’yi etkinleştirmeye başladı. Bu değişiklik ile birlikte Googlebot, sayfalarınızı öncelikli olarak mobil üzerinden tarayıp ve dizine ekleyecektir. Görselleri kullanırken öncelikle içeriğinizle uyumlu olduğundan emin olmalısınız.

Durum Purchased links, links from the main page, mass linking – telegram @seo_linkk kodları, bir web sitesini gezerken karşımıza çıkan hata veya durumlar konusunda bizi uyarırlar. Düzgün bir teknik SEO çalışmasının olmazsa olmazlarından bir tanesi de bu durum kodlarını düzgün bir şekilde yönetmek ve optimize etmektir. Microsoft Clarity ve Similarweb’i kullanıcı davranışlarını incelemek için kullanıyoruz.

Comments are closed.